werkwijze

Met alleen praten komt de kern niet tot z’n recht. Ik gebruik daarom ook het lichaam als instrument. Het lichaam weerspiegelt als eerste waar je in bepaalde omstandigheden vernauwt, gespannen raakt of bevriest. Het mooie van het lichaam is dat het ook precies weet hoe hier uit te komen. Ik kan je helpen om hiermee te werken, zodat kan oplossen wat je in je handelen beperkt. Daardoor komt er meer ruimte om vrij te bewegen. Juist in ontspanning dienen zich mooie inzichten, alternatieven of oplossingen aan. Ik zorg hierbij voor een goede balans en verbinding tussen voelen en begrijpen.

Diepe aandacht voor dat wat er is, zonder in te grijpen of iets te willen veranderen geeft ruimte. In die ruimte kan de essentie naar boven komen. Wat gezien wil worden opent zich als alles er mag zijn en maakt blokkades helder. Door daar samen naartoe te gaan, kan trauma, verdriet of pijn geheeld worden. Vaak alleen al doordat het echt gezien wordt.  

Ik werk met coaching, opstellingen (zie systemisch werk), systemisch werk via het lichaam, reiki, meditatie en somatic experiencing. Ik zet daarbij mijn intuïtie in gekoppeld aan mijn heldere denkvermogen.