over Marije

Mijn verhaal

Mijn naam is Marije Jaspers. Ik woon samen met mijn man, dochter en zoon in Bilthoven. We hebben lang in Utrecht gewoond en hebben uiteindelijk de stad verruild voor een plek aan de rand van het bos. Ik hou erg van de natuur, uit eten gaan, sporten, reizen, filmhuisfilms en pianospelen.

Zolang ik me herinner neem ik helder waar wat er werkelijk speelt. Ik ben me erg bewust van de energie en sfeer om me heen en voel anderen goed aan. Dit geeft veel informatie maar kan ook intensief zijn. Inmiddels ben ik me hiervan bewust waardoor ik goed balans weet te houden. Voor mij was het in eerste instantie fijn om me op mijn rationele kwaliteiten te richten en deze heb ik sterk ontwikkeld. Ik heb rechten gestudeerd en heb veel ervaring opgedaan als jurist in het bedrijfsleven. Ook deed ik regelmatig onderzoek naar aanleiding van incidenten.

Ik geef als jurist arbeidsrecht onder andere advies bij reorganisaties, conflicten en ik heb veel onderhandeld. Leuk werk, maar ik zocht nog meer de verbinding met het menselijke stuk. Er zijn periodes geweest dat ik mezelf behoorlijk voorbij liep. Hard en veel werken naast een druk sociaal leven. Ik was erg slecht in rust nemen, moest altijd iets doen. Ik ontdekte dat ik mijn gevoelskant behoorlijk had afgesloten en veel op de automatische piloot deed om alle ballen in de lucht te houden. Ik voelde het niet meer goed aan als ik mijn grens overging en raakte daardoor snel vermoeid. Ik was midden dertig en het was onvermijdelijk om anders in het leven te gaan staan.

Naast mijn werk als jurist ben ik allerlei opleidingen gaan volgen om mijn hoofd en lichaam weer te verbinden. Hierin heb ik een goede balans gevonden voor mezelf. Gaandeweg ben ik behandelingen gaan geven, gaan coachen en opstellingen gaan begeleiden. Inmiddels heb ik de 3-jarige ITIP opleiding doorlopen, heb ik systemisch werken en de bewegingen van de ziel gevolgd bij Phoenix, begeleid ik mensen, o.a. in trajecten naar werk, werk ik met hoogsensitiviteit en koppel ik systemisch werk aan informatie uit het lichaam. Ik begeleid ook opstellingen in een groep. 

De manier waarop ik nu werk past van nature goed bij me, omdat ik het lichaam, de rationele kant en informatie vanuit het energieveld verbind. Door dit te integreren komen het denken en voelen bij elkaar op een manier die aansluit bij mijn gevoeligheid en intuïtie. Hierin kom ik ook tegen waar ik in het juridisch werk van houd, dat iets weer klopt.

Gedurende de opleidingen die ik deed, werd me duidelijk dat de thema’s die spelen vaak doorwerken in het lichaam, bijvoorbeeld in de vorm van blokkades of klachten. Hier kan je niet omheen want je lichaam is altijd eerlijk. Ik heb ervaren hoe fijn het is om de controle meer los te laten en me toe te vertrouwen. Dat is wat ik anderen ook toewens. Dat kan alleen als je uit je hoofd komt en rust kan vinden om te onderzoeken wat er echt aan de orde is. Het is fijn om daar hulp bij te hebben. Ik kan daar een bedding voor zijn voor anderen.

Gevolgde opleidingen

 • Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige, hooggevoeligheelgewoon (2019-2020)
 • Bewegingen van de ziel (Masterclass), Phoenix Opleidingen (2019)
 • Integraal waarnemen II, Schout Schouten (2018/2019)
 • Systemisch coachen, Bert Hellinger Instituut (2019)
 • Systemisch werken via het lichaam, Connie van der Arend (2016/2017)
 • Systemisch werken, Phoenix Opleidingen (2016)
 • 3-jarige ITIP-opleiding, school voor leven en werk (2012-2015)
 • Reiki master (2012)
 • Integraal waarnemen I, Schout Schouten (karakterstructuren, systemisch werk 2012)
 • Mediaton opleiding, Dialogue (2011)
 • Mindfulnesstraining (2011)
 • Reiki 1e, 2e en 3e graad (vanaf 2005)
 • Nederlands recht & Universiteit Utrecht en Universiteit Poitiers (1994-1999)