coaching

Pas als je jezelf de tijd en de rust gunt om stil te staan en te voelen hoe het echt met je is, kan je in verbinding zijn met jezelf en van daaruit ook met de ander en de wereld om je heen. We gaan samen aan de slag met jouw vraag en verlangen.

Individuele begeleiding

Als je dat waar je tegenaan loopt had kunnen oplossen met je hoofd dan had je dat vast al lang gedaan. Ik maak bij coaching gebruik van werkvormen die jouw hoofd en lichaam verbinden. We richten ons samen op wat je wilt bereiken. Dat kan een persoonlijk of werkgerelateerd doel zijn.

Het helpt om even helemaal stil te staan zodat je weer bij je essentie kan komen. Pas als je daarmee in verbinding bent, kan je voelen waar je eigen behoeftes liggen, waar je echt naar verlangt. Vanuit dat punt kan je je leven (privé of werk) richting en vorm geven zodat je keuzes aansluiten op je levensenergie. 

  Voorbeelden van thema’s die kunnen spelen: 

  • Je raakt steeds weer verstrikt in dezelfde patronen.
  • Je bent overbelast vanwege stress, overspannenheid of een burn-out.
  • Dezelfde gedachten blijven maar voorbij komen en je zit veel in je hoofd.
  •  Je lichaam geeft signalen af waarvan je weet dat het tijd is om naar te luisteren.
  • Het is lastig om te voelen waar je nou eigenlijk echt naar verlangt.
  • Je loopt tegen je eigen grenzen aan.

   Coaching zakelijk

   Ik heb 20 jaar in en met organisaties gewerkt als jurist (arbeids- en contractenrecht), waarvan de helft op een HR-afdeling. Mijn ervaring is dat de puur juridische aanpak niet altijd helpend is. Uiteindelijk is het belangrijk dat er daarnaast oog is voor wat er echt speelt tussen mensen. Soms is de beste oplossing afscheid van elkaar te nemen, maar dit blijkt lang niet altijd nodig als er een nieuwe vorm komt of als bepaalde issues opgehelderd worden.

   Met mijn combinatie van coaching, juridische kennis, (advies)ervaring in het bedrijfsleven en mijn mediation opleiding kan ik aandacht geven aan het proces als een samenwerking vastloopt. Dat kan voorkomen dat iemand op een vervelende manier thuis komt te zitten. Ik hou ervan om samen creatieve oplossingen te bedenken, met oog voor het verlangen van de betrokkenen hierin. Dit kan door vanuit focus op het menselijke stuk in alle openheid de mogelijkheden en verlangens aan beide kanten te bekijken. Ik kan worden ingeschakeld om aan te aanschuiven bij een gesprek tussen een werknemer en de werkgever namens een van hen, maar het is ook mogelijk dat ik als onafhankelijke derde aanwezig ben.

   Je kunt verder bij me terecht voor een coachtraject in relatie tot hoogsensitiviteit om helder te krijgen wat er nodig is om hier goed mee om te gaan, zowel privé als op je werk. Dit kan bijvoorbeeld verband houden met een burn-out. Hierover staat meer informatie onder hoogsensitiviteit.