aandacht vanuit het lichaam

 

Je hoofd kan je nog wel eens voor de gek houden, maar dat geldt niet voor het lichaam. Als je niet meer bij je eigen gevoel en verlangens kan raak je vervreemd van jezelf. Een sessie op de behandeltafel kan een fijne vorm zijn, omdat aanraking helpt om met aandacht in het lichaam aanwezig te zijn. Innerlijke dialogen kunnen dan eindelijk stoppen. Het is wezenlijk dat een ervaring kan worden toegelaten in het lichaam zodat wat zich ontvouwt kan beklijven. Pas dan kan er echt iets veranderen. Mijn werk op de behandeltafel kan ik inzetten tijdens een coachtraject, maar je bent ook welkom voor een losse behandeling, bijvoorbeeld om de energie in je lichaam weer te laten stromen, dat doet vaak al heel veel.

Systemisch werk via het lichaam

In je lichaam blijft informatie bewaard die heel waardevol is om te onderzoeken. Hoe je communiceert met je omgeving is daar ook voelbaar. Op de behandeltafel kan ik je helpen om je hoofd met je lichaam te verbinden. Dan komt er rust om te voelen wat er op dat moment echt op de voorgrond ligt. Door hier in alle rust aandacht voor te hebben kan de essentie naar boven komen en worden blokkades helder. We voelen samen welk gebied aandacht vraagt. Het kan zijn dat er systemische thema’s zijn die hiermee te maken hebben. Door hiermee te werken als dit langskomt kan het lichaam weer ontspannen en kan energie weer vrij stromen.

Het lichaam heeft een wijsheid die we vanuit de ratio niet kunnen snappen. De kunst is om de signalen van je lichaam bewust op te merken. Deze signalen kan je in een vroeg stadium leren herkennen. Hoofd en lichaam kunnen weer uitwisselen als ze met elkaar in verbinding staan, dan versterken ze elkaar.

Wat er vaak gebeurt tijdens een behandeling is dat mensen de energie in hun lichaam weer voelen stromen en zich krachtiger voelen. Onrust maakt plaats voor rust in je lichaam en in je hoofd. Er ontstaat bewustwording hoe je, ook in communicatie met anderen, goed in contact met je eigen lichaam kan blijven en met de signalen die het afgeeft.

Je kan bij mij ook terecht voor een (losse) reiki-behandeling. Sinds 2012 ben ik reiki-master. Het woord Reiki betekent universele levensenergie. Het is een liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Het brengt balans waar dat nodig is en bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam doordat ik mijn handen op bepaalde energiepunten in je lichaam leg. Reiki wordt vaak ervaren als een prettige warmte die rustgevend is. Het is een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskundige behandelingen.